pažink-savivaldą-768x512

Socialinis – pilietinis projektas „Pažink savivaldą!“

Jau penkti metai Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga (LSDJS) mokinių rudens atostogų metu organizuoja projektą „Pažink savivaldą!“, kurio tikslas – paskatinti 9-12 klasių moksleivius domėtis savivaldos veikla, arčiau susipažinti su politikų ir administracijos tarnautojų darbu bei tapti aktyvesniais piliečiais ir kartu spręsti su savivalda susijusius svarbius klausimus.

Šiais metais buvo atrinkta 20 jaunuolių, tarp kurių ir keturi mūsų mokyklos aštuntokai (Deimantė Milaševičiūtė, Gabija Karklelytė, Greta Ralytė ir Nedas Marčauskas), kurie priėmė iššūkį savo rudens atostogas praleisti savivaldybėje susipažįstant su jaunimo politikos procesais, Mero komanda, Administracijos direktoriaus komanda, departamentų ir skyrių vadovais, specialistais, taip pat sudalyvauti komitetuose ir stebėti sprendimų priėmimo procesą.

Dalyvaudami projekte mokiniai turėjo smagų ir prasmingą laiką, nes ne tik susipažino su savivaldos darbu, bet ir taikant neformalaus ugdymo metodus ugdė kritinio mąstymo, komandinio darbo, reflekcijos, viešojo kalbėjimo ir socialinę kompetencijas. Dalyviams įteikti pažymėjimai.

                       Geografijos mokytoja Indrė Staliorevičienė ir karjeros organizatorė Daiva Paneckienė