projektas

PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ ROJEKTAS „AUGU SKAITYDAMAS“

Nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. iki 2022 m. birželio 9 d., t. y. visus mokslo metus,  Vinco Kudirkos progimnazijos pradinių klasių mokiniai, mokytojai, tėvai buvo skatinami dalyvauti projekto “Augu skaitydamas” veiklose, kurios vyko bendradarbiaujant su Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąja biblioteka bei „Spindulio“ ir „Šaltinėlio“ filialais, leidykla „Nieko rimto“.

Projekto tikslas – auginti skaitytoją, jaučiantį skaitymo malonumą, turintį estetinę nuovoką, suprantantį meno kūrinyje iškeliamas dvasines vertybes bei kalbos grožį; suvokiantį mokslo populiariosios, periodinės literatūros ir kitų informacijos šaltinių svarbą.
Mokiniai su savo mokytojomis dalyvavo įvairiose veiklose ir edukaciniuose užsiėmimuose: „Į mokyklą jau einu, skaityti ketinu“(1 kl.); „Sensoriniai skaitiniai“; susitikimas su pasakų rašytoja Neringa Tik; „Pirmojo skaitytojo bilieto šventė pirmokams“; akcija „Knygų Kalėdos“, kurios metu surinktos knygos buvo padovanotos  mokyklos bibliotekai; popietė 1 klasių mokiniams mokyklos bibliotekoje „Aš – mažasis skaitytojas“…
Projekto užbaigimas vyko paskutines dvi mokslo metų savaites. Tai buvo  skaitymo valandėlės „Skaitau savo draugams“. Burtų keliu pasiskirstę, kurios klasės mokiniai kuriems draugams skaitys, pasirinko knygą arba kelias knygas, kurių ištraukas skaitė: pasakėčia           “Gervė ir garnys”, lietuvių liaudies pasaka “Vištytė ir gaidelis”, pasaka “Gražuolė ir pabaisa”, K. Kasperavičius “Baltasis dramblys”, E. Yarlett “Orionas ir tamsa”,  R. Bright, J. Field “Jei būčiau liūtas”, D. Šukys “Buliaus kalnas”; skaitomiausios 2022 m. knygos…

Džiaugiamės, kad projekto veiklos mokinius sudomino. Mokytojai išrinko aktyviausius kiekvienos klasės skaitytojus ir juos apdovanojo. Manome, kad  knyga vaikams taps geru laisvalaikio draugu ir partneriu.

Pradinių klasių mokytoja Rasa Blikertienė