56

VASAROS STOVYKLA PAGAL PROJEKTĄ „VIRTUALIOJI ISTORIJA“

Jau aštuonis metus vykdomas Lituanistinių ir Lietuvos mokyklų projektas „Virtualioji istorija“. Projekto smagiausia dalis – vasaros stovykla.  

Šių metų projekto tikslas – pažinti  Lietuvos dvarus, jų kultūrą. Projekte dalyvavo 5b klasės mokiniai Greta Z., Urtė D., Rytis B., Jokūbas B. ir mokytoja Eglė Čebatorienė.  

Iš įvairių pasaulio šalių (Anglijos, Italijos, Škotijos, Airijos, Liuksemburgo ir Lietuvos) dešimčiai dienų vaikai susirinko į Rokiškio rajone, Salų miestelyje esantį Salų dvarą. Stovykla – tai ne tik vieta, tai laikas praleistas kartu. Stovykloje vyko daug pokalbių, žaidimų, naujų pažinčių ir patirčių.  

Aplankėme dvarus ir susipažinome su Lietuvos krašto istorija, dvarų kultūra.  Klausėmės dvaruose skambėjusios muzikos, dalyvavome inscenizuotose pokyliuose, piešėme šokoladu, degustavome maistą, lankėme dvarų parkus, davėme garbingo dvarininko priesaiką . Sutikome svečius iš Užsienio reikalų ministerijos ir  LRT. Mus aplankė Lietuvos Respublikos prezidento žmona – ponia Diana Nausėdienė.  

O kur dar maisto ruošimas, duonos kepimas ant laužo, naktiniai pasivaikščiojimai po dvaro požemius, maudynės Dviragio ežere, linksmybės puotose, jodinėjimas žirgu, dainavimas prie laužo, keliavimas ir įvairių užduočių atlikimas.  

Grįžome namo pilni įspūdžių, patirčių ir džiaugiamės, kad turime draugų visame pasaulyje!