pro-oTDZaq9T

ERASMUS+ PROJEKTAS „SMARTED – AI INTEGRATION IN SCHOOLS“ ŠIAULIŲ VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJOJE

Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazija pradeda įgyvendinti 2 metų trukmės programos „Erasmus+“ 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo srities Bendradarbiavimo partnerysčių projektą Nr. 2024-1-LT01-KA220-SCH-000244021 „SmartEd – AI Integration in Schools“. Projekto įgyvendinimui skirta 250000,00 EUR dotacija.

Šiuo projektu siekiama sustiprinti ir plėtoti įtraukiojo ugdymo praktiką mokyklose, integruojant dirbtinio intelekto priemones, kurios padės įvairių ugdymosi poreikių turintiems mokiniams. Sukursime platformą, kuri suteiks individualizuotą mokymosi patirtį kiekvienam mokiniui, skatinsime pagrindinių mokinių kompetencijų ugdymą taikant individualizuotus ir įtraukius mokymosi metodus.

Projekte dalyvauja partneriai iš 7 skirtingų šalių: Turkijos, Kroatijos, Kipro, Graikijos, Italijos, Rumunijos ir Lietuvos. Rugsėjo 11 d. įvyko pirmasis nuotolinis susitikimas su projekto partneriais. Susitikimo metu buvo nuspręsta, kad pirmasis partnerių susitikimas Kroatijoje įvyks spalio 26-27 dienomis. Iš viso numatomi trys susitikimai su partneriais, dvi mokymo veiklos ir vietiniai renginiai, skirti projekto rezultatų praktiniam išbandymui, nuotoliniai seminarai, renginiai ir projekto viešinimas.

Įgyvendinus projektą pedagogai gebės integruoti dirbtinio intelekto technologijas į savo mokymo praktiką, mokiniai patirs didesnį įsitraukimą ir akademinę sėkmę per asmeninę mokymosi patirtį, bus sukurta E-mokymosi platforma atliepianti kiekvieno mokinio poreikius. Projekte dalyvaujantys pedagogai turės galimybę išplėsti savo profesines žinias stebėdami ir dirbdami su kitų šalių kolegomis. Tai neabejotinai prisidės prie tarptautinių ryšių stiprinimo ir bendradarbiavimo su užsienio partneriais.

Erasmus+ projektas „SmartEd – AI Integration in Schools“ yra ne tik puiki priemonė tobulinti mokytojų profesionalumą, bet ir būdas pritaikyti dirbtinio intelekto galimybes atliepiant kiekvieno mokinio poreikius. Tai yra ilgalaikė investicija į mokyklos ateitį ir mokinių gerovę.