IMG_0118

Buvę mokiniai veda anglų kalbos pamoką

Rugsėjo 27 dieną mūsų mokykloje įvyko ypatinga anglų kalbos pamoka 5b klasės mokiniams, kurią vedė buvę mokiniai. Pamokos tema – „Fire Safety“. Tai buvo ne tik puiki galimybė praplėsti anglų kalbos žinias, bet ir pasisemti svarbių saugos įgūdžių, kurie gali padėti išvengti nelaimių.

Pamoką vedė Jokūbas, Izabelė ir Neringa, buvę mūsų mokyklos mokiniai, šiuo metu besimokantys Didždvario gimnazijos tarptautinio bakalaureato klasėje. Jie pasidalino ne tik teorinėmis žiniomis apie gaisrinę saugą, bet ir praktiniais patarimais, kaip elgtis kilus gaisrui, kaip tinkamai naudotis gesintuvu bei kaip atpažinti gaisro rizikas.

Pamoka buvo interaktyvi – mokiniai ne tik klausėsi pristatymo, bet ir dalyvavo diskusijose, atliko praktines užduotis kaip elgtis įvairiais atvejais, žaidė Kahoot! Vienuoliktokai pabrėžė, kad labai svarbu ne tik mokėti teisingai sureaguoti, bet ir iš anksto žinoti, kaip išvengti pavojingų situacijų.

Pamoka „Fire Safety“ – puikus pavyzdys, kaip galima integruoti praktines žinias į kalbos mokymąsi. Buvusių mokinių įsitraukimas ir gebėjimas pasidalinti naudingomis žiniomis įkvepia dabartinius mokinius siekti daugiau ir suvokti, kad kalbos mokėjimas gali būti ne tik akademinis tikslas, bet ir kasdienė gyvenimo dalis, galinti padėti įvairiose situacijose.

Ši pamoka priminė, kad mokykla – tai ne tik vieta mokytis, bet ir bendruomenė, kurioje buvę mokiniai grįžta pasidalinti savo patirtimi, žiniomis ir įkvėpti jaunesniuosius mokytis ne tik kalbos, bet ir gyvenimo pamokų.

Anglų kalbos mokytoja Jūratė Laucevičienė