463116921_555408390199089_2677123998196402912_n

5a ir 5b klasės ekskursija Vilniuje

Ankstyvą, saulėtą spalio 13 d. rytą 5a ir 5b klasės mokiniai išvyko į Vilnių, kupini entuziazmo ir smalsumo. Kelionės metu buvo prisiminta Vilniaus istorija. 5b kl. mokinys Eimantas papasakojo legendą kaip kunigaikštis Gediminas susapnavo geležinį vilką ir kaip šis sapnas paskatino įkurti Vilniaus miestą. Buvo prisiminti svarbiausi istoriniai įvykiai ir asmenybės susijusios su Vilniumi .

Pirmasis sustojimas buvo Vilniaus Katedra. Mokiniai galėjo pasigrožėti jos architektūra. Katedros aikštėje aplankė Gedimino paminklą ir pasigrožėjo aikštės erdve. Čia turėjo laiko pasivaikščioti, pasidaryti nuotraukų, pasimėgauti sostinės grožiu.

Kitas ekskursijos taškas buvo Gedimino pilis. Užkopę į pilies kalną jų laukė nuostabus vaizdas į Vilniaus senamiestį.

Aplankę Gedimino pilį mokiniai nuėjo prie Prezidentūros. Mokiniai buvo sužavėti galimybe pamatyti vietą, kur dirba Lietuvos prezidentas. Aplankyti ,,Aušros” vartai, Vilniaus rotušė.

Vėliau ekskursija tęsėsi Iliuzijų muziejuje, kur dalyvavo edukacinėje programoje. Jie sužinojo apie įvairius optinius triukus ir iliuzijas, galėjo patys išbandyti interaktyvias ekspozicijas ir suprasti, kaip veikia mūsų smegenys ir akys.

Po pažintinių veiklų mokiniai nuvyko į “Adventica” pramogų parką . Čia jie galėjo atsipalaiduoti ir smagiai praleisti laiką, išbandydami įvairias pramogas ir žaidimus. Per visą dieną mokiniai surinko 15 000 žingsnių, o namo grįžo pavargę, bet labai laimingi ir pilni įspūdžių.

#UgdymoProcesoIntensyvinimas