18553697_1709897672361177_51530105_o-768x576

Vinco Kudirkos progimnazijoje – viktorina „Augu laisvas“

Įgyvendindama mokinių sveikatinimo projektą „Augu laisvas“, kurio pagrindinis rėmėjas yra Šiaulių miesto savivaldybė, Vinco Kudirkos progimnazijos socialinė pedagogė B.  Jokubaitienė, neformaliojo švietimo organizatorė R. Čekanauskienė bei Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė I. Kvedarienė gegužės 17 dieną sukvietė Rėkyvos ir Medelyno progimnazijų šeštokus į prevencinę viktoriną „Augu laisvas“.

Socialinė pedagogė mokiniams pateikė įdomių faktų, kas gali atsitikti, jei bus piktnaudžiaujama alkoholiu, nikotinu, papasakojo apie „girtus akinius“, iškreipiančius realybę. Išklausę ką reikėtų žinoti, kad jauno žmogaus gyvenimo negadintų žalingi įpročiai, kad nebūtų peržengtos ribos, kai net kelio atgal nebėra šeštokai sprendė kryžiažodžius, atsakinėjo į testų klausimus, dėliojo dėliones. Renginio pabaigoje mokiniai ant mažyčių rankyčių rašė priežastis, kodėl žmonės turėtų atsisakyti žalingų įpročių, kuo tokio žmogaus gyvenimas yra prasmingesnis, gražesnis.

Visi mokiniai buvo apdovanoti, nes stengėsi, buvo atidūs bei aktyvūs. Reikia tikėtis, kad jie gyvens, anot socialinės pedagogės: sveikai, gražiai, etiškai, spalvotai, draugiškai, linksmai ir bus atsparūs įvairioms pagundoms.