naujiena-knygos

Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos mokiniai su tikybos mokytoja dalyvavo piligriminiame pėsčiųjų žygyje Šv. Jokūbo kelias

Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos mokiniai su tikybos mokytoja dalyvavo piligriminiame pėsčiųjų žygyje Šv. Jokūbo kelias. Žygis prasidėjo gegužės 19 d. prie Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios.  Jaunuosius piligrimus laimino Šiaulių vyskupas Jo Ekscelencija Eugenijus Bartulis. Linkėjo saugios ir laimingos kelionės, o taip pat paskatino žygeivius, kai suaugs, leistis Santiago de Compostelakeliu (keletą šimtų kilometrų). Į žygį išlydėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas Saulius Paliūnas, kiti organizatoriai ir svečiai.

Žygio tikslas – atrasti Šv. Jokūbo kelius Šiauliuose, aplankyti numatytas kelio stoteles ir šventoves, gilinti savo tikėjimo patirtį, apmąstyti savo gyvenimą, kaip nuolatinę piligrimystę, propaguoti keliavimą kaip aktyvią, kultūringą ir aplinką tausojančią laisvalaikio leidimo formą, sveiką gyvenimo būdą, gauti naujų istorijos žinių ir skatinti pasididžiavimą gimtuoju miestu.  Kiekvienas žygio dalyvis turėjo aplankyti „Piligrimo pase“ nurodytas vietas, atlikti užduotis, surinkti antspaudus. Ėjimo kelią piligrimai galėjo pasirinkti savarankiškai, ir varžytis šiame žygyje nereikėjo. Paskutiniame maršruto taške – Šiaulių turizmo informacijos centre –  kiekvienas dalyvis, įveikęs žygį ir atnešęs su visais antspaudais pasą, gavo Šv. Jokūbo kelio ambasadoriaus sertifikatą. Pasibaigus žygiui niekas nesijautė pavargęs, visi buvo kupini puikių įspūdžių bei geros nuotaikos.

Tikybos mokytoja Nijolė Pankratovaitė